> Jūs atrodaties: Vecauces pils >

24.05.2018. Vecauces pilī tiks atklāta fotogrāfa Gunāra Janaiša personālizstāde “Citāda tikšanās”

24.05.2018. Vecauces pilī tiks atklāta fotogrāfa Gunāra Janaiša personālizstāde “Citāda tikšanās”

2018. gada 24. maijs – 30. novembris
Vecauces pils
 
Baltijas valstu simtgadēm veltītās tūrisma akcijas “APMEKLĒSIM BALTIJAS MUIŽAS – SVINĒSIM KOPĀ” un Eiropas kultūras mantojuma piļu un muižu atvērto durvju dienu ietvaros Vecauces pilī 2018. gada 24. maijā tiks atklāta fotogrāfa Gunāra Janaiša personālizstāde “Citāda tikšanās”.

Šī gada vērienīgo Latvijas un pārējo Baltijas valstu simtgades pasākumu ietvaros Vecauces pils no 2018. gada 24.maija līdz 16.septembrim piedalās Latvijas piļu un muižu asociācijas organizētajā akcijā “APMEKLĒSIM BALTIJAS MUIŽAS – SVINĒSIM KOPĀ”. Atzīmējot 2018.gadu kā Eiropas kultūras mantojuma gadu, Vecauces pils 24.un 25. maijā piedalās Latvijas piļu un muižu asociācijas un Latvijas Privāto vēsturisko ēku asociācijas organizētajā pasākumā “Atvērto durvju dienas Latvijas pilīs un muižās”. Piedaloties šajos pasākumos vēlamies dalīties ar bagāto kultūrvēsturisko mantojumu Auces novadā, kas apkopots apskatāms Vecauces pils vēstures ekspozīcijā un dažādās izstādēs Vecauces pilī.
 
Ideja izcelt trīs izcilas Latvijas kultūras personības, ar kuru vārdiem lepojas Auces novadā, ir realizēta projektā, kā rezultātā no 2018. gada 24.maija līdz 30.novembrim Vecauces pilī būs apskatāma izcilā notikumu un portretu dokumentētāja, fotogrāfa un Auces novadnieka Gunāra Janaiša personālizstāde “Citāda tikšanās”. Izstādē būs skatāma dzejnieces Veronikas Strēlertes un dzejnieka un publicista Imanta Ziedoņa tikšanās Gunāra Janaiša fotogrāfijās, izgaismojot šīs trīs personības un viņu devumu Auces tēla veidošanā.
 
Kā tikko izdotā Gunāra Janaiša foto albuma “Personības un laikmets” priekšvārdā raksta mākslas zinātniece Laima Slava: “ "Fotogrāfs Gunārs Janaitis" — tas jau ir vēsturiski nostiprinājies jēdziens. Gluži kā sava īsteni trauksmainā laikmeta notikumu un personību dokumentētāja Viļa Rīdzenieka vārds. Jau vismaz pusgadsimtu arī Gunāra Janaiša sniegums pastāv kaut kur mūsu apziņas telpā, domājot par Latvijas kultūras dzīvei nozīmīgiem tēliem, personību atveidiem, saglabātām, laika ritējuma nepielūdzamībai atņemtām sejām.”
 
Izstādes “Citāda tikšanās” atklāšana notiks 2018. gada 24. maijā plkst. 17.30, Vecauces pilī. Izstāde Vecauces pilī būs apskatāma līdz 2018. gada 30. novembrim.
 
Izstādes organizētājs: Biedrība “Vecauces muiža”
Atbalstītāji: Auces novada pašvaldība, SIA LLU MPS “Vecauce”
Projekta vadītāja: Inese Kaminska
T: (+371) 2 195959
e-pasts:
Facebook: Vecauces pils